Selkirk Rex & Sacred Birman

  ETUSIVU -
START

  KISSAMME -
OUR CATS

  PENTUJA -
KITTENS

NÄYTTELYUUTISET

GALLERIA - GALLERY
1 - 2 - 3 - 4

VIERASKIRJA - GUESTBOOK
Lue/View  Kirjoita/Sign

Tällä hetkellä ei kasvatusta.

Myös jalostustyö kissojen parissa houkutti ja ensimmäinen birmapentueemme syntyi huhtikuussa 2003. Tavoitteenamme on säilyttää birmojen liioittelematon puolipitkä karva, kaunisilmeinen päätyyppi, ystävällinen avoin luonne, unohtamatta tietenkään standardin ohjeistamia haastavia kiiloja ja sukkia. Olemme keskittyneet sini- ja lilanaamioiden jalostukseen. Tällä hetkellä meillä ei ole birmakasvatusta.

Ihastuksemme kiharakarvaisiin kissoihin johti siihen, että uutena rotuna vuonna 2006 kotiimme saapuivat Selkirk Rex-sisarukset Hollannista. Ensimmäinen selkirkpentueemme syntyi marraskuussa 2009, mutta on tällä hetkellä tauolla.

Jalostuksessa kaikki rakentuu mielestämme terveyden varaan, joten se on ensisijainen kriteerimme suunnitellessamme yhdistelmiä. Meillä on onneksemme hyvin synnyttävä emolinja, jonka hoitamisvaistot ovat kohdallaan. Ulkomuotojalostusta ei pitäisi missään nimessä tehdä terveyden kustannuksella. Mikäli kissalla on jokin kosmeettinen, sen näyttelyarvoa alentava vika, voi se silti elää onnellisen elämän oman perheensä seuralaisena. Sairas kissa sensijaan kärsii omistajansa ohella, eikä sen elämän laatu ole tällöin kehuttavaa. Liikaa sukusiitosta varomme ja pidämme 6,25 % ylärajana yhdistelmissämme, jotta mahdollisien sairauksien tuplaantuminen yhdistelmissämme minimoituisi.

Pentumme kasvavat kaiken elämän keskellä kotioloissa, jotta ne saavat mahdollisimman paljon positiivisia kontakteja ihmisiin ja muihin lemmikkieläimiin. Näin niistä kehittyy avoimia ja ystävällisiä seuralaisia. Näyttelyt eivät ole mielestämme se tärkein asia kissojen elämässä, mutta tietenkin kasvattajina toivomme, että kasvattejamme nähtäisiin kissanäyttelyissäkin silloin tällöin.