KLEINSPITZIN KEHITTYMINEN PENNUSTA AIKUISEKSI


5 vkoa:
Pentu on pörröinen ja palleroinen, värissä on vielä paljon suttuista soopeliväritystä. Kuin pieni nallekarhu!


10 vkoa:
Pallomaisuus on jo hiukan alkanut häviämään ja kuonossa on jo havaittavissa raja, mistä pentumainen untuvaturkki alkaa lähtemään pois ja tilalle alkaa tulemaan pikkuhiljaa kovempaa aikuiskarvaa.


4 kk:
Tämä on rumin vaihe kleinspitzin kehityksessä. Koiran ryhti katoaa täysin, kulmaukset heikkenevät ja karvaa ei ole nimeksikään. Häntään alkaa kuitenkin jo kasvamaan muhkeampaa turkkia. Korvat näyttävät tässä ikävaiheessa yleensä suhteettoman suurilta, pää kapealta ja kuono pitkältä.


6 kk:
Nyt turkki on saanut jo aivan erilaisen muhkeuden ja pään ilme tasapainottunut. Tässäkin ikävaiheessa vielä ryhtiä puuttuu, mutta kokoa ei enää tule kovinkaan montaa senttiä lisää.


9 kk:
Nyt koira alkaa rakenteeltaan olemaan jo valmis, tosin aikuistuminen tuo vielä päähän järeyttä ja pohjavillaan runsautta.


1 v:
Tämä on ikävaihe, jolloin lähes kaikille kleineille koittaa totaalinen karvanlähtö. Kuten kuvasta näkyy, pohjavilla on jo irronnut ja liehuvat päällikarvat ovat enää jäljellä.


3 v:
Tähän on sitten vuosien saatossa tultu, rumasta ankanpojasta on kehittynyt kaunis kleinspitz! Koira on saavuttanut ryhtinsä ja lopulliset mittasuhteensa. Väritys on muuttunut puhtaan oranssiksi ja pohjavillaakin on jo nyt niin, että se pitää karvan oikeaoppisesti pystyssä.

5 v:
Tässä  herra elämänsä kunnossa. Urokset säilyttävät turkin paremmin kun taas nartut tuppaavat irrottamaan pohjavillaa kaksi kertaa vuodessa juoksujen yhteydessä.